Deze website is momenteel op offline gezet.

Sigarenspeciaalzaak Arnouts-van Hees

Sigarenspeciaalzaak Arnouts-van Hees uit Zundert 

Katerstraat 54

4881 AS Zundert

Nederland

 

Tel: 0(031)76 - 8501667

Mail: info@sigarenwinkelarnouts.nl
 
Korte geschiedenis:
 
In 1901 start Adrianus Arnouts van beroep sigarenmaker een bedrijfje aan de Molenstraat te Zundert (thans Molenstraat 12). In een schuurtje achter het voormalige huis begon hij met het maken van sigaren. Het voormalige huis werd gebruikt als winkel om zijn productie te verkopen.

Sigarenfabriek 't Moortje Zundert 1917


In 1922 is het voormalige pand vervangen door het huidige pand met daarachter een fabrieksgebouw voor de fabricage van sigaren. Het sigarenfabriekje droeg de naam  "t Moortje "
 
In 1925 draagt Adrianus het beheer over aan zijn zoon Johannes. Deze gaat een samenwerkingsverband aan  met de Zuid-Nederlandse sigarettenfabriek te Roosendaal voor de fabricage van sigaren te Zundert. De Zundertse sigarenmakers hoefden nu niet meer naar Roosendaal maar konden in Zundert aan de slag.
 
Door de crisisperiode, kort na 1935, komt er een einde aan deze werkgelegenheid. De fam. Arnouts zet de fabricage van sigaren in eigen verband voort.
 
In 1950 treed de derde generatie Arnouts aan als Jos de zaak overneemt. Door de toenemende concurrentie van de grote sigarenfabrieken is het niet meer rendabel om de productie van sigaren op deze kleine schaal voort te zetten. De productie is in 1960 dan ook gestaakt. De verkoop van tabaksartikelen in het winkeltje blijft gehandhaafd.

Sigarenspeciaalzaak Arnouts

Sigarenwinkel Arnouts

 
In 1988 treedt de vierde generatie van de familie Arnouts, met name Johan Arnouts en zijn echtgenote Lia van Hees aan.

 

Sigarenwinkel Arnouts Zundert

 

In 2011 wordt gestart met de webwinkel om klanten in geheel Nederland en Belgiƫ te kunnen bedienen.

Per 15 augustus 2020 is de winkel gesloten en per 12 januari 2023 is de webwinkel gesloten. Johan en Lia zijn met pensioen gegaan.